Tuesday, 20 September 2011

I love Kim Hyun Joong

Salam ;)









Hai korean's fan ;) Korang korang sihat ke ? Sorry dah lama tak update blog ni. Its simply because I dont have plenty time to tuptaptuptap depan lappy tina ni. Bukan malas , tapi kurang waktu untuk mencari idea yang bernas bagi meng ' update ' blog yang tidak seberapa ini. Well , i've been in UiTM Perlis for almost two weeks tapi still kurang dapat menyesuaikan diri dengan keadaan cuaca yang kurang menentu disini. Kadang kadang terlalu panas and sometimes hujannya lebat macam tanak berhenti. Its going like that for a week and maybe for the following week. Sebab tu dengar cerita, town yang dekat dengan Arau ni iaitu Kangar dah banjir hari tu. No wonder lah dengan melihat hujan lebat yang turun , memang patut lah banjir. So , how's PERLIS ? Erm , kalau ditanya my first impression ; the only answer is BAD ! Ye la , town pun tak best sangat macam Shah Alam or at least Ipoh ; my hometown. Dengan layanan dari pihak UiTM di sini pun tak begitu mesra , macam nak tak nak jer layan kami ni. Even though they just have to handle this small UiTM, but the coorperation given is totally bad. Lain lah kalau induk , i still can accept it okey ? Alrite , tapi bila dah lama lama makan minum tidur jalan jalan , then I realize that PERLIS is quite awesome , yela dengan town yang tidak sesak , pokok banyak for a nice view , and the most thing is the lecturers are so kind , friendly HABIS ! hehehe ;D , actually there's no reason to not stay here. Macam mana pun kena terima lah semua seadanya. KAN ?







lepaskan apa yang tidak perlu ; mungkin itu lebih baik -chubbymubby-




Oke , selalu sangat lari topik kan. Hehehe. Sape ? Kim Hyun Joong ? Kenal ke ? , bagi a group of people yang GILA korea , they should well-known dengan nama tu kan ? Tapi bagi yang HATE korea , of course memang tak kenal siapa tu Kim Hyun Joong. Perempuan ke lelaki ? Pelakon, penyanyi or atlet Korea ? Maybe ade juga yang cakap nama itu maybe dari China atau Jepun. And bla bla bla bla. Well , tina bukan nak cakap biodata or history of Kim Hyun Joong ni , but just nak chitchat pasal drama mama korea and maybe their songs too. Ye lar , tina bukan tengok pun diorang punya variety show yang buat sampai kawan tina tergelak macam esok tak boleh gelak dah kot. Apa yang best pun tina tak tahu tapi tersengih sengih gak tina tengok hari tu even tak faham sangat apa yang diorang bualkan. Hehehe.









well , this is my Kim Hyun Joong. MY ?




Hahaha, tak payah nak MY sangat lah kan ? Erm , dah alang alang cakap pasal mamat atas ni , jom lah kita kenal sikit sapa Kim Hyun Joong ni oke ? Tina kenal Kim Hyun Joong ni masa tina still study law at UiTM Shah Alam , iaitu pada tahun lepas. Baru lagi lah kan ? Agak la kan ? Ini semua gara gara roomate yang minat gila dengan drama korea. Mula mula tina dengar nama dia ni bila tina tengok dia berlakon dalam drama BOYS OVER FLOWER ( BOF ). wth BOF ni ? BOF ni drama lah , kan dah cakap tadi. Oke lah cerita dia. Not bad. Ada part tina nangis gak , * sorry tina ni sensitif. sob sob * Well, dia sangat comel dalam drama ini. And for me , he's the cutest kot antara empat jejaka yang berlakon dalam drama ini. So itu lah part yang buat tina minat dengan Kim Hyun Joong ni. Tapi just and ONLY him. Lelaki korea lain cek tak minat lah k , sorry. Hehehe. Lagi satu nak cakap , tina tengok BOF tu pun semua part ade JI HOO iaitu KIM HYUN JOONG je. Kelakar betul. And kalau korang minat mamat ni jugak, mesti korang tengok PLAYFUL KISS jugak ? Betul tak ? Well and well , again and again , dia amat cute dalam drama tu jugak. Sorry , first time rasa macam minat sungguh dengan pelakon. Cehh !



Oke lah, sekarang tina just nak discuss apa yang tina rasa GOOD pasal drama korea or their songs and apa yang not so so so GOOD. Even though there're many people out there aspecially girls yang minat korea and then totally accept all about them without knowing or realize that there's also imperfect in their work, i mean their drama and songs. So apa dia ea ? Easy . Simple .





Good


In their drama , actually it's a short drama kalau nak dibandingkan dengan drama melayu yang standard kurang daripada 100 episod or yang lebih extreme is indon's drama which have more than 100 episode. Betul tak ?




Besides , kita boleh tengok kerapatan famili diorang. How they treat their family , friends and their teachers ? Doesn't them too nice ? Dengan cara yang amat sopan , tina sangat suka cara diorang.




Moreover , even though there's antagonist in every drama * yang jahat jahat tuh * but only maybe in the beginning of the drama or the end or maybe in the middle of the story. Tapi kalau drama kita , dari mula sampai habis drama baru lah mati watak jahat tuh. Aduyai, penat tunggu.






Apa lagi ea ? Haa , their songs ; not too bad. Oke jugak. Tina banyak dengar OST drama jer , for example ; Because i'm stupid @ One more time by Kim Hyun Joong. Memang menusuk kalbu tapi bagi tina biasa biasa jer sebab lagu lagu melayu pun apa kurangnya kan ? Hehehe ,







Romantiknya , husband korang macam ni tak ? Wearing same shirts together. How's sweet :)






Not so so so GOOD



Tina benci kisah CINTA TAK SAMA TARAF. Yela , mesti banyak je dugaan and cabaran. Ya again , memang tu lah yang selalu jugak jadi dalam sesebuah masyarakat yang majmuk, tapi janganlah sampai HERO kaya sangat sampai pergi sekolah dengan helikopter where as HEROIN dia pergi sekolah dengan basikal je. Tak ke kesian ?



In addition , perlu ke menjadikan watak HEROIN yang macam bodoh bodoh jer , tak lawa * sedangkan cute jer * ? Boleh dikatakan kebanyakannya drama diorang cam tuh. Macam kelakar jer bila tengok lagi lagi bila kena buli dengan HERO yang perasan gila pandai ; tapi memang pandai kot =.=''



Lagu dia ? Thats' a problem sebab tina dengar just ONLY a few of their songs. Some are oke lah , but some are not too good sebab the lyrics macam ntah apa apa sikit , but do accept yang their dance in their video clips is awesome !



Last but not least , please jangan terkejut. Tina boleh pikir dua je kot. So, do accept yang korean's drama is not toooooo bad. Best jugak lah :)





My Kim Hyun Joong dapat bear ; susah nak jumpa lelaki dapat bear tau ;]






Even though kita minat gila atau tak minat gila dengan korea , its still a phenomena in Malaysia. Tak semestinya bila kita minat sesuatu yang datang daripada negara lain, kita akan melupakan apa yang ada di negara kita kan ? We ( peminat korea ) will not betray our country. * tina rasa lah , betul kan ? * Pape pun , tina still minat apa yang disediakan oleh malaysian , still have the good qualities :) Well actually , lelaki Korea takdelah hensem sangat ; cute ada kot , but lelaki Malaysia lagi macho kan ? Tapi dewasa ini tina tengok banyak je lelaki yang macam nak ikut style Korean. Alaa , habis tu siapa nak jadi jejaka Malaysian yang macho ? Sedih lah macam ni. Sob sob. Hehehe , just kidding. Okeyh la , i'm done with KOREA. ;]




one thing , piggy-back is so sweet :)



p/s : sorry sangat sangat entry ni macam terlebih panjang , tina mula mula tak tau nak tulis apa tapi lama lama tertulis panjang pulak. Aish , hehehe.


p/s 2 : Ignore everything if u don't like , tapi bila dah sampai messages tina ni , mst korang dah baca habis kan ? Thank you :)

1 comment: